Algemeen

Kunnen bewegen zonder beperkingen is voor de meeste mensen normaal. Pas als u ergens last van krijgt, is bewegen niet meer zo vanzelfsprekend. Degene, die u dan kan helpen is de fysiotherapeut: de deskundige van ons dagelijks bewegen. Ook de manueel therapeut is daar bij uitstek een expert. Bij hen kunt u terecht voor behandeling van uw klachten, maar ook om klachten te voorkomen. Verder hebben we bij Fysio-s twee podotherapeuten en een pedicure, die u op hun specifieke vakgebieden kunnen helpen.

Zelf kunt u natuurlijk ook veel doen om meer en verantwoord te bewegen. Dat kunt u bij ons doen door te komen fitnessen.

De volgende specialisaties zijn aanwezig:

  • Fysiotherapie (actieve en passieve oefentherapie, beweeg- en houdingsinstructie, looptraining, tapen en massage)
  • Manuele therapie (actieve en passieve mobilisatie, manipulaties en beweeg- en houdingsinstructie)
  • Fitness (cardiofitness en krachttraining)
  • Podotherapie (voetproblemen, diabetes en zooltjes)
  • Pedicure (Nagelverzorging en huidverzorging van de voet)

Intake, onderzoek en behandelplan

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut, of manueeltherapeut een zo goed mogelijk beeld van uw klachten, door vragen te stellen en u te onderzoeken. Op basis hiervan stelt de therapeut samen met u een behandelplan op. Tijdens de behandeling wordt het resultaat van de therapie met u besproken. Na afloop van een behandelserie vindt er rapportage plaats naar de verwijzer (huisarts of specialist).

Waarom Fitness?

Sportief bewegen heeft een positieve invloed op je gezondheid en kan heel leuk zijn! Plezier hebben in bewegen geeft je motivatie om hiermee door te gaan. Verbeteren en bijhouden van je conditie is van levensbelang voor iedereen, jong en oud!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat actief bewegen noodzaak is, o.a. om af te vallen, gezond oud te worden, minder of minder vaak gewrichts- of rugklachten te krijgen, je geheugen te activeren, diabetes onder controle te krijgen, je algemene conditie te verbeteren, je spierconditie te verbeteren, etc.